A Costa Rica-i Cocos-szigeteki tengeri park

A keleti trópusi üvezetben, Cabo Blanco-tól 550 kilométernyire DNy-i irányba fekszik. Az érintetlen és hihetetlenül gyönyörű sziget része a Világörökségnek és a Costa Rica-i Nemzeti Parkok csiszolatlan gyémántja. Szabálytalan partvonala nagyjából 8 x 3km-es. A sziget kürülbelül 2 és fél millió évvel ezelőtt egy vulkánikus kitörés során keletkezett, maga után hagyva bazalthegyeket. Négy kiemelkedő hegycsúcs mered az égbe a szigeten, amik közül is a legmagasabb a Cerro Yglesisas 634 méterrel.

A dátum: 2018. November 15 - 25 ez a hajószafari dátuma, repülés - 1 nap és + 1 nap. Tehát a legrövidebb dátum amivel meg lehet fordulni az 2018. November 14 - 26!

A hajó: SEAHUNTER lesz további infó és leírások: http://www.underseahunter.com

Árkalkuláció:
Hajó ár lenti kabinban: 4545 USD / fő (5545 USD helyett!!!!!)
Transzfer: 100 USD / fő (San Jose - Puntaneras - San Jose)
Nemzetipark belépő: 490 USD / fő
Nemzetközi repjegy: kb. 220.000 HUF (jelenleg nincs feltöltve a menetrend 2018 novemberre pontos ár később)

Az ár tartalmazza:
- 11 nap / 10 éjszaka szállást, teljes ellátással, korlátlan üdítővel és sörrel
- Transzfert San Jose - Puntaneres - San jose között
- Napi 3 merülést 7 napon keresztül, NITROX töltéssel

Az ár NEM tartalmazza:
- Reptér szálloda transzfert érkezéskor
- Szállodát az érkezés napján kb 100 USD és az aznapi étkezést
- Esetleges felszerelés bérlést
- Szárazföldi programot
- Biztosítást: DAN kötelező!
- Minden fent nem említett szolgáltatást

Fizetési ütemezés:
Jelentkezéskor: 10% (500 USD)
2018. március 10: 20%
2018. Szeptember 1: 70%

Lemondási feltételek:
- 1 éven túl 10% - Fél és 1 éven belül 20% - Fél éven belül 100%

Névcsere lehetséges, a lemondás pótlására az utazási iroda minden lehetőséget meg fog tenni, de a felelősség és az esetleges anyagi veszteség nem az utazási iroda felellősége!

A helyek több mint a fele elkelt! Szóval csak jelentkezés sorrendjében áll módunkban elfogadni!

A Cocos-szigeteki merülőexpedíció tervezett programja:

0. nap

Azoknak, akik az irodában vásárolták meg a repülőjegyüket, indulás Budapestről a korai reggeli órákban. Érkezés San Jose-ba (itt csatlakoznak az egyénileg repülők). Éjszaka elszállásolás San

1. nap

Reggel 8 óra és 1 óra között a transzferbusz érkezése a hotelhez, és indulás busszal Puntarenas-ba, ahol a hajó állomásozik.

2. nap

Felszállás a hajóra, elhelyezkedés a kabinokban. Ez a szigetre kihajózás napja. A menetidő időjárás függvényében kb 36 óra. Itt lehetőség van előkészíteni, ellenőrizni a búvárfelszerelést és a kamerákat, fényképezőgépeket. Megismerkedhetünk a legénységgel és leendő utastársainkkal, meghallgathatunk egy-két érdekes búvár történetet.

3-8. nap

3. nap érkezés a híres Cocos-szigetre. A kaland elkezdődik. Merülések a híres sziget körül. Általában merülés napi 3 alkalommal, 20 m és 40 m mélységekben.

9. nap

Az utolsó 3 merülés a szigetnél és indulás (hajózás) vissza a Costa Rica-i partok felé.

10. nap

Utazás, 30 óra hajózás visszafele Puntenaras-ba, közben jó alkalom nyílik a felejthetetlen búvár élmények megvitatására, fotók kicserélésére, eszmecserékre az elmúlt napok élményeiből.

10. nap

19.00 óra körül érkezés Puntarenas-ba, opcionálisan indulás a szárazföldi programokra vagy vissza San José-ba és másnap 05.00-kor indulás a repülőtérre. Utolsó nap San Jose-ban, elszállásolás egy belvárosi, 3 csillagnak megfelelő szállodában.