Az Eco-Lodge Shagra Village

egyike azon három dél-egyiptomi búvárfaluknak, ami igyekszik a búvárkodás tömegturizmus jellegét inkább afelé fordítani, hogy a búvárok természetközeli környezetben lakjanak és korlátlanul merüljenek a közeli tengerben. A három búvárfalut üzemeltető cég (Red Sea Diving Safari – Marsa Alam) 1989-ben alakult, elsőként kínálva búvárkodást a Marsa Alam-i régióban. A három Eco-lodge Village-ből mi most a Shagra Village-be invitáljuk a búvárkodni vágyókat.

Marsa Shagra program

Utazásra javasolt időszak: egész évben

Tervezett utazási időpont: egész évben szerdai és vasárnapi 1 hetes turnusokban

A szálláshely típusa

A Shagrá-ba látogatók 3 típusú szállásban lakhatnak:

 1. Sátor vagy Royal Sátor (Tent)
 2. Bungalow (Hut)
 3. Chalet

Sátor (Tent): A sátrak a tengerparton találhatóak, 3.5 m x 3.5 m alapterületűek és 2 ágy taláható bennük. A sátrakban világítás és 220v található, ami alkalmas töltésre. A vendégeknek szükséges törülközőt hozni magukkal. A sátrakat napi rendszereséggel takarítják. A vendégek a szeparált közös fürdőt használhatják.

Royal Sátor: Kb. kétszer nagyobb, mint a normál sátor, amiben franciaágy vagy két külön ágy található, mini-hűtő, ventillátor, asztal és szék található, világítás és 220v található, ami alkalmas töltésre. A vendégeknek törülközőt hozni szükséges. A sátrakat napi rendszereséggel takarítják. A vendégek közös, de nagyon tiszta fürdő és WC helyiséget használnak, külön férfi és női részleggel.

Bugalow (Hut): Ősi egyiptomi hagyományok alapján épült kőház, amiben 2 ágy található fürdőszoba nélkül. Alapterülete 3.5 m x 3.5 m. A kőházak a sátrak mögött helyezkednek el, egy kis dombon, kiváló rálátással a Shagra-i öbölre. A bungalow-ban ventillátor, asztal és szék található, világítás és 220v található, ami alkalmas töltésre. A vendégeknek szükséges törülközőt hozni. A bungalowt napi rendszereséggel takarítják. A vendégek közös, de nagyon tiszta fürdő és WC helyiséget használnak, külön férfi és női részleggel.

Chalet: Ősi egyiptomi hagyományok alapján épült kőház dóm tetőszerkezettel. Alapterülete 24m2 amihez saját fürdőszoba és 2 terasz tartozik. A kőház teljesen bútorozott, ventillátorral, pipere asztallal és tükörrel stb. A kőházban törülköző található. A chalet-t napi rendszereséggel takarítják. Felár ellenében lehetőség van légkondicionált chalet-ra. Légkondi felár 5Euro/nap/fő.

A Marsa Shagra program tartalmazza:

 • Busz transzfer a repülőtér és Marsa Shagra között
 • Szállás teljes ellátással
 • A napi hajó engedélyek és adók kikérése, kikötői és horgonyzási engedélyek kikérése
 • Legénység biztosítása
 • Palack töltés, merülések a házi zátonyon és napi 2 vezetett
 • Angolul beszélő helyi merülésvezető
 • Angolul beszélő, megfelelő engedéllyel rendelkező helyi idegenvezető

A Marsa Shagra program ára nem tartalmazza:

 • Mindent, amit az ár a fentebbi bekezdésben nem tartalmaz, így például: 15L-es palack, Nitrox töltés, dupla palack, felszerelés bérlés, alkohol, műholdas telefon használat, éjszakai merülés

A fenti tételekkel kapcsolatban kérdezze irodánkat, ahol kollégáink pontosítják a tételeket.

Az étkezésekre vonatkozó tájékoztatás

Napi hajón: helyszínen rendelhető és egyénileg fizetendő, ebéd a hajón.

Marsa Shagrában az ellátás all inclusive: napi 3 étkezés, délután 5 órakor sütemény. Alkoholmentes italok korlátlanul fogyaszthatók. Európai és arab konyha ételei közül választhatunk.
Budapest – Hurghada – Budapest: charter repülőjárat: napszaknak megfelelő étkezés