A vízumkötelezettségre és az egészségügyi előírásokra vonatkozó tájékoztatás

Magyar állampolgároknak kötelező. Az útlevélnek az utazástól számítva még 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Vízumot az egyiptomi reptéren 15 USD-ért (2011-es adat) vagy a budapesti nagykövetségen (itt drágább, mint a helyszínen) tudják kiváltani.

Egészségügyi előírások Egyiptomban

Védőoltás nem kötelező!
A csapvíz sehol sem fogyasztható, fogmosásra sem használható! Kiváló a helyi patikák ellátottsága, de személyes gyógyszerinket vigyük magunkkal.

Egyiptom tudnivalók

Külképviseletek: Egyiptomi Arab Köztársaság Nagykövetsége:Budapest 1125 Istenhegyi út 7/b Telefon: 225-2150 Fax: 225-8596 Magyar Köztársaság Nagykövetsége: 29. Mohamed Mazhar, Zamalek, Kairó.
Tel: 00-20-2-735-8634
Időeltolódás: + 1 óra (Egyiptom javára)

Pénznem: Egyiptomi Font (1 LE = 100 piaster), 1 USD kb. 5,3 LE

Telefon: Telefonálni Magyarországra a következőképpen kell: 00-36-körzetszám-hívott szám. A mobiltelefonok használhatók Egyiptomban, a részletekről érdeklődjön szolgáltatójánál.

Hitelkártya: Az utazási csekket és hitelkártyát nem mindenhol fogadják el.

Nyitvatartás: Az üzletek általában 10-től akár éjfélig is nyitva vannak. A bankok péntek és szombat kivételével naponta 8.30 – 13.30 között, vasárnap, valamint böjti hónapban 10-től 13.30-ig tartanak nyitva.

Ünnep: péntek és helyenként a hivatalokban a szombat a hivatalos munkaszüneti nap. Legfőbb ünnepek a Ramadan (hold)hónap végén 2-3 nap és az ezt követő 70 nap múlva az áldozat ünnepe.

Borravaló: A boldogulás alapfeltétele a Közel-Keleten.

Elektromos áram: 220 V, a konnektorok szabványa eltérhet a hazaitól.

Orvosi ellátás: Probléma esetén a hotelrecepción keresztül hívható az orvos. Vagy a hajón lévő guide-on keresztül. A felmerülő költségeket azonnal kell a helyszínen fizetni. A biztosító csak a számla ellenében téríti meg a felmerülő költségeket.

Közlekedés: a taxi a legkényelmesebb közlekedési eszköz a városban, de a taximérő ellenére a viteldíjat érdemes előre kialkudni. A városok között iránytaxik közlekednek, melyek helyieket és másokat együtt szállítanak. A távolsági és a helyi kisbuszokat is csak azoknak ajánljuk akik nem riadnak vissza az agyonzsúfolt közlekedési eszközöktől.

Biztonság: Egyiptomban jó a közbiztonság. Éjjel semmiféle veszélyt nem jelent, ha a főutcán végigsétálunk. Esetenként kisebb szállodai lopások előfordulhatnak. Kérjük vigyázzanak értékeikre!

Ruházat: Könnyű pamutruházat, kényelmes és zárt cipő, fejfedő, napszemüveg valamint a hűvös estékre valamilyen melegebb ruhadarab. Ajánlatos nemcsak a mecsetek látogatásakor eltekinteni a sort, miniszoknya és a kivágott női ruha felvételétől (iszlám ország – eltérő erkölcsi szokások).

Fényképezés, filmezés: A katonai létesítményekről, hidakról és kikötőkről tilos felvételeket készíteni. Kérjük tartsák be az előírásokat! A nevezetességeknél általában lehet felvételeket készíteni, de néhány helyen csak bizonyos összeg megfizetése után engedélyezik.

Ha a Red Sea Boats Holidays Kft nem tesz eleget az Utasok hazaszállítására vonatkozó kötelezettségének vagy az előleg, illetve részvételi díj visszafizetésére vonatkozó kötelezettségének, akkor az Utas az igényének érvényesítése végett a QBE ATLASZ BIZTOSÍTÓ Rt.-hez fordulhat.