06 jún 2018

Socorro túra a Cassiopeia-n 2019-ben!

Socorro szigete mantáiról és pörölycápáiról híres. Továbbá a világon az egyik leghíresebb hely, ahol hosszúszárnyú bálnával merülhetünk vagy úszkálhatunk együtt. A végtelen Csendes-óceán öblén, Socorro a Revillagigedo-szigetcsoport négy vulkáni szigete közül a legnagyobb.

A Revillagigedo-szigetek (spanyolul Archipiélago de Revillagigedo vagy Islas Revillagigedo) egy 4 szigetből álló  szigetcsoport a Csendes-óceánban, amely közigazgatásilag Mexikó Colima államának Manzanillo községéhez tartozik. Az ország Jalisco államának partjaitól 550 km-re, a Kaliforniai-félsziget csúcsától 400 km-re fekszik a hozzájuk legközelebb eső Szent Benedek-sziget.

 

A szigetek talaja nagyrészt vulkanikus eredetű, a partok közelében homokos, édesvízfolyások nincsenek (csak a Socorrón van egy kisebb vízgyűjtő mélyedés), az éghajlat igen meleg, de nem száraz: például Socorro alacsonyabb részein kb. évi 600 mm az átlagos csapadékmennyiség, a magasabb részeken az 1200 mm-t is elérheti (igaz, időbeli eloszlása nagyon egyenetlen: főként a nyár csapadékos, februártól májusig szárazság uralkodik). A tengervíz átlagosan 25 °C-os, sótartalma a világátlagnál alacsonyabb, 28‰. A jellemző szélirány az északkeleti.

A négy szigetet négy különböző évben fedezték fel. Elsőként, 1533-ban, a Socorrót pillantották meg spanyol hajósok Hernando de Grijalva vezetésével. A Szent Benedek-szigetet 1542-ben fedezte fel Ruy López de Villalobos, a Roca Partidát szintén ő, de jóval később (1569-ben), utolsónak pedig a Clarión vált ismertté a holland Joris van Spilbergen jóvoltából.

12 napos program

Repülés

BUDAPEST – PÁRIZS – MEXIKO CITY – SAN JOSE DEL CABO – MEXIKO CITY – PÁRIZS – BUDAPEST útvonalon

1 AF1695 L 12JAN 6 BUDCDG HK1 0520 2A 0600 0825 320 E
2 AF 178 L 12JAN 6 CDGMEX HK1 1000 2E 1100 1620 388 E
3 AM 272 L 14JAN 1 MEXSJD HK1 2 1020 1147 737 E
4 AF8143 T 22JAN 2 SJDMEX HK1 1145 1 1225 1535 737 E
5 AF 179 T 22JAN 2 MEXCDG HK1 1845 1 1945 1330+1 388 E
6 AF1694 L 23JAN 3 CDGBUD HK1 2005 2F 2045 2255 320 E

repülőjegy ára kb. : 375.700 HUF/fő

 

Merülőhelyek

 


Roca Partida

A szigetcsoport legkisebb szigete a Roca Partida („hasított szikla”), mely lényegében nem más, mint egy tengerből kiálló kőszirt, melynek két csúcsa van, mintha középen ketté lenne hasítva. A kis sziget hossza 91 méter, szélessége 45 méter, magasabbik csúcsa 34 méter. A négy sziget közül ez található középen: a Clarión 290 km-re nyugat-délnyugatra, a Socorro 110 km-re kelet-délkeletre, a Szent Benedek-sziget pedig 135 km-re kelet-északkeletre fekszik.

Élővilág: sügér és tonhal rajok, pörölycápa, fehérfoltú szirticápa, Galapagos-cápa, játékos delfinek, fenséges manták.

San Benedicto

A szintén vulkáni eredetű Szent Benedek-sziget (spanyolul Isla San Benedicto) a szigetcsoport legkeletibb tagja, egyben a szárazföldhöz legközelebb eső is. Hossza 4,4 km, legnagyobb szélessége 2,3 km, területe összesen kevesebb, mint 10 km². A szigeten két szépen megfigyelhető kráter emelkedik, a délnyugati, a Bárcena a magasabb (körülbelül 300 méter), az északkeleti az alacsonyabb. Keleti oldalán kikötésre alkalmas terület is található.

Legfőbb merülési pontja “The Bolier”, az óriás manták otthona, némelyik káprázatos, több mint 8 méteres szárnyszélességgel. Ezek a szelíd óriások kíváncsian várják a búvárokat, táncolnak és úszkálnak körülöttük. E fenséges teremtmények közelségében merülni az óceán mélyén egy életen át tartó élmény. A “Canyon”-on át pörölycápák, Galapagos-cápák, selyemcápák, fehérfoltú cápák és sötétcápák rajai cirkálnak.

 Socorro sziget

A szigetcsoport legnagyobb területű szigete a Socorro (nevének jelentése segítség, segély), más néven Szent Tamás-sziget, spanyolul Isla Santo Tomás. Összesen 132 km²-en terül el, és itt található a szigetek legmagasabb pontja, az 1050 m magas Evermann-vulkán. A sziget déli részén, Cabo Reglánál egy kis település épült fel kikötővel a tengerészek részére, ahol a házak mellett egészségügyi állomás, étkező és iskola is található, valamint ivóvíz nyeréséhez egy lepárló. A nyugati parton meredek sziklafalak húzódnak, melyekbe a tenger számos barlangot vájt.

Vízalatti látnivalók:

 • Cabo Pearce: delfinek, óceáni óriás manta, selyemcápa, hosszúszárnyú bálna
 • Punta Costa: meseszép korallok és trópusi halak kavalkádja, titokzatos tigriscápa, delfinek, elektromos rája
 • Roca O’Neil: csipkés pörölycápa, selyemcápa, fehérfoltú szirticápa, Galapagos-cápa és szürke szirticápa rajok, óriás elektromos rája

Mexikó kulturális látnivalók a túra során

 

Teotihuacan (ejtsd Teotivakan) romváros Mexikóban, a Mexikói-völgy északkeleti részében fekszik, México szövetségi állam területén. Piramisain kívül a város még híres terjedelmes lakónegyedeiről, az úgynevezett „Holtak útjáról”, és számtalan, jó állapotban fennmaradt színes falfestményeiről. (wiki.)

Már csak a puszta méretei miatt is az egyik legimpozánsabb látnivaló ez az ősi város, melynek neve annyit tesz: „A hely, ahol az emberek istenekké válnak”. A város múltja máig nem tisztázott, de annyi bizonyos, hogy az aztékok már készen kapták ezt a csodát. A területet két piramis – a Nap- és a Hold piramisa – uralja. Az ősi város alapterülete 20 négyzetkilométer volt és a Hold piramisától induló Halottak útjának feltárt szakasza is több kilométer hosszú. Bár Teotihuacan épületei nem díszesek, ám éppen komor fekete színük és a közöttük visszaverődő hangok félelmetes hatást keltenek. A Nap piramisának lábánál állva pedig valóban úgy érezhetjük – akár csak az aztékok – hogy ezt az épületet nem emberek hozták létre. A kutatók mérésekkel megállapították, hogy a Nap piramisának alapterülete megegyezik az egyiptomi nagy piramiséval és ennek az építménynek a tetejéről látható be leginkább a város teljes területe. (utazaselott.hu)

Guadalupe – Mexikóváros közelében található a kereszténység legfontosabb zarándokhelye az amerikai földrészen, ahol három csodálatos templom is áll. 

 

Árak

 • 2 éjszaka Hotel Mexiko City ben: 150 USD/fő
 •  1 nap full program: 75 USD /fő
 • Airport – Hotel – Airport transzfer Airport – Hajó – Airport transzfer 65 USD/fő 
 • 1 éjszaka Hotel San Jose del Cabo-ban 80 USD/fő

Hajó szafari ára

 • 3.400 Usd/ fő

 

Az ár tartalmazza

 • Elhelyezést 2 ágyas kabinokban
 • Teljes ellátást a hajón 
 • Merüléseket és merülés vezetést 
 • Egy db 12l aluminium palackot / per fő
 • Törülközőt

 

Az ár nem tartalmazza: 

 • Egyágyas felár (a hajó ár 75%-a)
 • Nem búvár kedvezmény (a hajó ár 30% -a)
 • Nitrox 125 USD / út
 • 15 l palack bérlés 100 USD / út
 • Borravaló 250 USD ajánlott! 
 • Nemzetipark és kikötői díj 78 USD 
 • Biztosítás
 • minden más fent nem említett szolgáltatást

További információért írj emailt! info@redseaboats.hu-ra

Várunk szeretettel a Cassiopeia fedélzetén Mexikóban is!

Víz alatti fotók: Selmeczi Dániel

Views: 21593
Author: Boats Red Sea