10 máj 2022

Búvárorvosi vizsgálat

FONTOS!

Az, hogy a búvárkodás idejére biztosítást köttök, az még önmagában nem jelenti azt, hogy baleset esetén a biztosító téríteni is fog. Az első kérése például az lesz, hogy mutasd be az egy évnél nem régebbi búvárorvosi vizsgálatod eredményét.
És azon kívül, hogy adminisztratív szempontból ez a vizsgálat kell, van még egy ennél is fontosabb szempont, az pedig az egészséged. (Nem jut eszedbe, hogy véralvadás gátlót szedsz, és még egy sor olyan dolog van, amit egy szakértő búvárorvossal meg kell beszélned, hogy biztonságosan merülhess. )

Mi ajánlunk egy ilyen orvost, hogy ennek a posztnak nehogy azt mondjátok, hogy sokat mondtunk, de végül semmi konkrétum.
És kérünk Titeket, hogy ha Nektek is van bevált búvárorvosotok, akkor commentbe írjátok be az elérhetőségét. ezzel is segítve, hogy a búvárok körében támogassuk az informáltságot és a biztonságos merülést.

———————————-
“Dr. Babják Zoltán (30-340-6252)
Búvárorvos, háziorvos, egészségbiztosítási szakorvos, egészségbiztosítási igazságügyi orvosszakértő, jogi szakokleveles orvos.
NAUI Rescue és Master Scuba Diver, Nitrox Diver,Technical Decompression Diver, NAUI CAVE DIVER I.

Kiket vizsgálok?
– a búvár tanfolyamra jelentkező tanulókat, még a tanfolyam megkezdése előtt,
– a rekreációs célú, gyakorló búvárokat (beleértve a technikai búvárokat is),
– a búvároktatókat, merülésvezetőket.
Miért kell a vizsgálat?
Azért, hogy a búvárkodás megmaradhasson örömnek, azért, hogy az élményeket el tudd otthon mesélni, és azért, hogy ha véletlenül baj van, akkor a biztosító fizessen!
Ezért nem mindegy, hogy kivel vizsgáltatod magad!
Mikor szükséges a vizsgálat?
– a tanfolyam megkezdése előtt (mert az ciki, mikor befizettél egy csomó pénzt és esetleg kiderül, hogy inkább nem kellene merüljél…)
– búvároknál évente ( 12 hónap a maximális érvényesség,
ennél rövidebb időt a saját érdekedben szabhatunk)
– esetleges búvárbaleset, vagy hosszabb betegség, műtét, sérülés után, a merüléshez való visszatérés előtt

Ki vizsgál?
Dr. Babják Zoltán
(búvárorvos, háziorvos, egészségbiztosítási szakorvos, egészségbiztosítási igazságügyi orvosszakértő, jogi szakokleveles orvos – azért ezektől nem kell megijedni, csak szeretek tanulni… Megnyugtatásképpen én is merülök, NAUI Rescue és Master Scuba Diver, Nitrox Diver,Technical Decompression Diver, NAUI CAVE DIVER I. minősítésem van, úgyhogy jobban fogjuk egymást érteni, mint gondolnád.)

Hol vizsgálok?
Mezőszentgyörgy, Kossuth u. 68. alatti saját, jól felszerelt rendelőmben. A legmodernebb műszerek használatával, korszerű felszereléssel, barátságos környezetben. Ingyenes parkoló a rendelő előtt. Székesfehérvárról, Siófokról negyed óra, Budapestről is csak 45 perc és nincs sorbanállás…
Mennyi idő a vizsgálat?
Mint egy szokásos merülés….( Nem egy tekis, dekós 3 órás mókára gondolok! Szánj rá egy órát, az alatt megleszünk.)
Mikor?

Amikor neked jó, ebben tényleg rugalmas vagyok, általában délután, este, akár hétvégén is, ezt lebeszéljük.
(e-mail: drbabjak{kukac}lex-med{pont}hu ,
telefon: 30-340-6252)
weboldal: itt

Mennyibe kerül?

Mint egy szokásos merülés… (Itt újfennt nem a Thistlegorn merülési díjára gondoltam…)
Tehát 13.000 Ft a vizsgálat díja, amiért korrekt fizikális és műszeres vizsgálat lesz, az eredményeket megbeszéljük, ha kell valamire figyelni, azt elmondom, szóval, olyan, mint egy menedzserszűrés. Ezen kívül kapsz egy angol nyelvű impregnált kártyát, hogy nyugodtan tudj menni merülni messzire is!
Mit hozzál?

Személyi igazolvány, TAJ kártya, búvárigazolvány, ha már van, az összes egészségügyi dokumentációdat (régi zárójelentések, ambuláns lapok, stb., hozz el mindent, abból baj nem lehet).
Amúgy ha nem jársz rendszeresen orvoshoz, mondjuk nem voltál már egy éve, akkor javaslom, hogy egy teljes labor vizsgálati eredményed is legyen és egy tüdőszűröd, így tényleg egy teljes alapos szűrésen fogsz átesni. Hozd el ezek eredményét is, hogy átbeszéljük!”

Mi minden búvártúránkon kötelezővé tettük a búvárbiztosítás megkötését. De a búvárorvosi vizsgálat már rajtatok múlik. Reméljük sikerült titeket meggyőznünk.

Biztonságos merüléseket kívánunk!
Red Sea Boats Holidays

Views: 568
Author: Boats Red Sea