23 jún 2023

Búvártúra és nyaralás Maldív-szigeteken – 2024

Álomszép trópusi szigetek, páratlan vízalatti látnivalók, vakítóan fehér homok. Maldív teljesen egyedülálló, igazi gyöngyszem! Elsőre talán mindenkinek ezek a jelzők jutnak eszébe. A gyönyörű türkizkék vizű Indiai-óceánon, a szigetek, atollok között hajózva olyan látványban lehet részed, melyet eddig elképzelni sem tudtál, ha nem jártál még a Maldív-szigeteken.

Milyen hajóval megyünk?

A nyaraló hajó a Carpe Vita, mely egy impozáns kivitelű, újszerű állapotú, 2011-ben vízrebocsátott hajó, összesen 10 igényes, fürdőszobás kabinnal. A 38 m hosszú, 9 m széles és négyszintes hajón minden helyiség megfelelően van kialakítva és természetesen klimatizált. A hajón az étkezésre vonatkozóan teljes ellátás van, az italok esetében a kávé, tea és a hűtött ásványvíz fogyasztását tartalmazza az ár. Fizetni, csak az üdítőitalért és az alkoholos italokért kell. 12 és 14 literes alumínium palackokkal rendelkezik a hajó. Egyedülálló módon a Nitrox benne van az árban azok számára, akik rendelkeznek végzettséggel. Felár ellenében rendelkezésre áll 15 L-es acél palack is (15 L-es acél palack 150 USD+12% GTS/hét áron)

Minden kabinban egyénileg szabályozható AC, televízió, széf és saját kényelmes fürdőszoba található WC-vel, 220V, a dugaljak pedig 3 lábú, UK típusúak. A kabinokat foglalási sorrendben a túraszervező osztja el, így érkezéskor névreszólóan adjuk át, hasonlóan mint Egyiptomban.

Miket láthatunk búvárkodás közben?

A Carpe Vita búvárútvonalain felfedezhetjük a Maldív-szigetek legjobb merülőhelyeit. A búvároknak így lehetőségük lesz mindent látni a nyílt tengeri fajokból: mantákat, cápákat, cetcápákat, teknősöket, barrakuda rajokat, napóleon halakat, rákokat, murénákat…

A napi három merülés lehetősége kényelmes, szinte laza programként bonyolítható úgy, hogy a délutánok közepétől már csak strandoló, szigetlátogató program van a búvároknak, vendégeknek. A hét során összesen jellemzően 17 merülés fér a programba egy éjszakai merülés lehetőségével. Az úszni tudó nem búvár vendégek minden merülés helyszínére ki tudnak jönni a búvárhajóval (Dhoni) és ha az áramlásviszonyok ezt lehetővé teszik, sznorkelezhetnek a zátony körül. A délután közepétől pedig többnyire amúgy is strandolós, sznorkelezős program a fő tevékenység.

Maldív-szigeteki víz alatti világ látható a búvár fotókonA hajó jellemzően minden délután 16 óra körül kiköt egy sziget közelében. Ez esetenként resort sziget, ahová nem lehet kimenni, de zömében inkább olyan sziget, ahová ki lehet menni. Ezen kívül vannak még a homokpadok, ahol strandolni és sznorkelezni lehet. Csak kérni kell, és a személyzet kiviszi a vendégeket a szigetre, vagy homokpadra. Egy alkalommal a héten egy erre alkalmas szigeten barbecue vacsorát adnak a vendégek számára. Ebben az esetben is már a fél délutánt kint lehet tölteni a szigeten.

2024-es dátumok:

  • Január 16.-28.: Megtelt (Shark trip, dél) (10 éj)
  • Január 26.-Február 4.: MEGTELT (7 éj)
  • Február 2.-11.: MEGTELT (7 éj)
  • Március 5.-17.: MEGTELT (10 éj)
  • Március 15.-24.: MEGTELT (7 éj)
  • Március 22.-31.: Foglalható (Manta trip, észak) (7 éj)

2024-es maldív-szigeteki túráink foglalhatóak! Az utazási csomag részleteivel kapcsolatban írjatok nekünk e-mailt: info@redseaboats.hu

Views: 2066
Author: Boats Red Sea