05 márc 2020

MERÜLÉSEK COCOS-SZIGETÉN – COSTA RICA 2020

***Nincs aktív dátumunk***

A világ legfrekventáltabb merülőhelye

Costa Rica-tól 550 kilométerre nyugatra a Csendes óceánban fekszik Cocos az érintetlen és hihetetlenül gyönyörű trópusi sziget, mely a Világörökség része és a Costa Rica-i Nemzeti Parkok csiszolatlan gyémántja. Trópusi esdőerdő, vízesések, érintetlen természet jellemzi a körülbelül 2 és fél millió évvel ezelőtt, vulkánkitörés során keletkezett különleges szigetet.

A sziget körüli zátonyok a világon egyedülálló merülési élményeket nyújtanak a búvároknak és csak limitált engedélyt adnak ki a régióra. 2018 után indén ismét a programban ez az elképesztő élményeket produkáló túra.

A Cocos körüli vizek mélyén természeti kincsekben bővelkedő világ van. A szigetre látogató ökoturisták között búvárok is vannak, akik csodálják, hogy milyen sok a csipkés pörölycápa. A csipkés pörölycápák és a fehérfoltú cápák gyakori látogatói ezeknek a vizeknek, és szemtanúk látták, hogy 40-50 egyedből álló rajokban úsznak. A búvárokra az is kedvező benyomást tesz, hogy meglepően tiszta a víz. Elkápráztatja őket a színek pazar bősége, amint a trópusi halak algákból és planktonokból lakmároznak.

Costa Rica nemzete hagyományos módon nagy tiszteletben tartja biológiai kincseit. Szárazföldi területének jelenleg 18 százalékát egy nemzetipark- és rezervátumrendszerben óvják. 1978-ban kijelentették, hogy a Kókusz-sziget ennek a parkrendszernek a része, mely parkrendszer az országban most 56 védett területből áll. 1991-ben a védett területet kibővítették, és egy 24 kilométeres védőövezetet is magában foglal a sziget körül. A tengeri környezet őrzése és megóvása a kereskedelmi célú halászattól kihívással jár. A környezetvédők attól félnek, hogy a korlátozás nélküli halászat kárt okozhat a sziget körüli, tenger alatti világ érzékeny ökoszisztémáiban.

A Cocos-on egészen napjainkig a hetvenkedő kalózokról és elásott kincseikről szóló történeteiről ismert. Még mindig felkelti a kincskeresők érdeklődését, és idevonzza őket a világ minden tájáról. A sziget legnagyobb kincse azonban természeti forrásaiban van elrejtve.

A SZÁLLÁSHELY TÍPUSA

Az elszállásolás az ARGO nevű szafarihajón lesz.

A KORLÁTOZOTT FÉRŐHELYEK MIATT JELENTKEZNI CSAK 2020 FEBRUÁR 12-IG LEHETSÉGES!

Várjuk megkereséseiteket ezen az e-mail címen: info@redseaboats.hu

Views: 2511
Author: Boats Red Sea