04 ápr 2019

Galapagos szigetek (2019)

A Galapagos-szigetek egy 14 nagyobb szigetből, 6 kisebből álló vulkanikus (és az egyik legaktívabb) szigetcsoport a Csendes-óceánban.
Az első sziget 5-10 millió éve keletkezett forrópontos vulkanizmus következtében. A legfiatalabbak, az Isabela és a Fernandina még mindig alakulnak; a legutóbbi vulkánkitörés 2005-ben volt.

A szigetek az Egyenlítő környékén helyezkednek el, Ecuadortól 965 km-re nyugatra.
A szigetcsoport híres azon fajok magas számáról, amelyek természetes állapotban csak ennek a területnek a határain belül élnek. És közkeletű tévhit, hogy a galapagosi földipintyek tanulmányozása adta a döntő lökést Charles Darwinnak az evolúció elméletének kifejlesztéséhez.

A szigetcsoportot 1535. március 10-én fedezték fel a spanyolok; odáig lakatlan volt. A 17. században John Cook is járt itt. 1832. február 12-én José María Villamil tábornok Ecuador részévé nyilvánította. 1835-ben járt itt Charles Darwin, akinek emlékét máig ápolják; a szigetcsoport északnyugati részén egy kis szigetet róla neveztek el, miként a Santa Cruz szigetén működő biológiai kutatóközpontot is.

A szigetek leghíresebb állatai a galapagonak nevezett galapagosi óriásteknősök vagy elefántteknősök – és persze a szigetről szigetre különböző Darwin-pintyek, amik valójában nem is a pinty- hanem a sármányfélék – és mára a világ legalaposabban tanulmányozott vadállatai közé tartoznak. Különlegesek az itt élő leguánok. Itt él a galapagosi medvefóka.
További madárkülönlegessége a kéklábú szula, de itt fészkelnek a galapagosi albatroszok és igazi különlegességek a galapagosi pingvinek.
A szigetek körüli vízben egyebek közt tengeri leguánok, a szárazon pedig varacskosfejű leguánok élnek.

 

A partok csapadékszegények, ott a növényzet szárazságtűrő kaktuszos bozót. A nagyobb szigetek belsejének hegyoldalait már 1000–2000 mm csapadék öntözi, így ott kialakulhatott a trópusi esőerdő.

1968-ban a szigetek 98%-a a nemzeti park része lett. Galapagos 1973 óta egy ecuadori tartomány. A szigeteket 3 kantonra osztották:
1. San Cristóbal (A kanton részei az alábbi szigetek: Española, Floreana (Santa María), Genovesa és Santa Fe).
2. Isabela (A kanton részei az alábbi szigetek: Darwin, Fernandina, Wolf)
3. Santa Cruz (A kanton részei az alábbi szigetek: Marchena, Pinta, Pinzón, Rábida, San Salvador és Seymour)

AZ Utazás dátuma: 2019 október 24 – november 7

 

A hajó:

Galapagos Aqua Luxory hajó 25 méteres, 16 személyes hajó, kétágyas, klimatizált kabinokkal, saját fürdőszobával. A túra teljes programja a merülések és a kirándulások mind a hajóról lesznek bonyolítva a kényelem érdekében. Nincs plusz transzfer, költözés, csomagolás, utazás, becsekkolás, kicsekkolás. Ezt az időt mind kirándulással és pihenéssel töltjük.

Az út ára búvároknak: 7.800 USD + nemzetközi repülőjegy (utóbbi irodánkon keresztül is vagy egyénileg is intézhető)

Az út ára gyermekeknek és kísérőknek: 7.300 USD + nemzetközi repülőjegy (utóbbi irodánkon keresztül is vagy egyénileg is intézhető)

Repülés:

  • A KLM menetrendszerű járatával, csoportos repülőjeggyel történik bécsi indulással és visszaérkezéssel, egy-egy órás átszállással Amszterdamban.
  • Vagy egyénileg intézhető.

További információért írj nekünk e-mailt: info@redseaboats.hu

Views: 6376
Author: Boats Red Sea