04 ápr 2019

Galapagos szigetek túra (2019)

A Galapagos-szigetek egy 14 nagyobb szigetből, 6 kisebből álló vulkanikus (és az egyik legaktívabb) szigetcsoport a Csendes-óceánban.
Az első sziget 5-10 millió éve keletkezett forrópontos vulkanizmus következtében. A legfiatalabbak, az Isabela és a Fernandina még mindig alakulnak; a legutóbbi vulkánkitörés 2005-ben volt.

A szigetek az Egyenlítő környékén helyezkednek el, Ecuadortól 965 km-re nyugatra.
A szigetcsoport híres azon fajok magas számáról, amelyek természetes állapotban csak ennek a területnek a határain belül élnek. És közkeletű tévhit, hogy a galapagosi földipintyek tanulmányozása adta a döntő lökést Charles Darwinnak az evolúció elméletének kifejlesztéséhez.

A szigetcsoportot 1535. március 10-én fedezték fel a spanyolok; odáig lakatlan volt. A 17. században John Cook is járt itt. 1832. február 12-én José María Villamil tábornok Ecuador részévé nyilvánította. 1835-ben járt itt Charles Darwin, akinek emlékét máig ápolják; a szigetcsoport északnyugati részén egy kis szigetet róla neveztek el, miként a Santa Cruz szigetén működő biológiai kutatóközpontot is.

A szigetek leghíresebb állatai a galapagonak nevezett galapagosi óriásteknősök vagy elefántteknősök – és persze a szigetről szigetre különböző Darwin-pintyek, amik valójában nem is a pinty- hanem a sármányfélék – és mára a világ legalaposabban tanulmányozott vadállatai közé tartoznak. Különlegesek az itt élő leguánok. Itt él a galapagosi medvefóka.
További madárkülönlegessége a kéklábú szula, de itt fészkelnek a galapagosi albatroszok és igazi különlegességek a galapagosi pingvinek.
A szigetek körüli vízben egyebek közt tengeri leguánok, a szárazon pedig varacskosfejű leguánok élnek.

 

A partok csapadékszegények, ott a növényzet szárazságtűrő kaktuszos bozót. A nagyobb szigetek belsejének hegyoldalait már 1000–2000 mm csapadék öntözi, így ott kialakulhatott a trópusi esőerdő.

1968-ban a szigetek 98%-a a nemzeti park része lett. Galapagos 1973 óta egy ecuadori tartomány. A szigeteket 3 kantonra osztották:
1. San Cristóbal (A kanton részei az alábbi szigetek: Española, Floreana (Santa María), Genovesa és Santa Fe).
2. Isabela (A kanton részei az alábbi szigetek: Darwin, Fernandina, Wolf)
3. Santa Cruz (A kanton részei az alábbi szigetek: Marchena, Pinta, Pinzón, Rábida, San Salvador és Seymour)

A túra dátuma: 2019 október 24 – november 7

A túra programja:

1.nap (Október 24.): Indulás Budapestről repülővel Quito-ba, majd transzferrel elmegyünk a Swissotel Quito szállodába, ahol 1 éjszakát töltünk.

2.nap (Október 25.): Reggeli a szállodában, utána repülés Galapagos-ra. Hajóra szállás után elhajózunk a Chinese Hat szigethez, ami nem messze Santiago partjaitól fekszik, és kiváló búvárterepként ismert. Az 52 méter magas vulkáni kúp egy kisebb galapagosi pingvinkolónia otthona. Mivel a vulkán nemrég aludt ki, ezért a Chinese Hat tökéletes hely arra, hogy szorosabb barátságot kössünk az élővilággal. Galapagos lenyűgöz bennünket a földtani formáival, a lávacsövekkel és lávabombákkal. A sekély, part menti vízben megfigyelhetjük a különleges párnalávát is, aminek a tetejét belepi a korall. Lehetőségünk van szorkelezni és kajakozni a sziget körül. Chinese Hat sziget séta + sznorkel + kajak túra

3.nap (Október 26.): Isabela sziget és Santiago sziget látogatás 2 merüléssel és sznorkelezéssel. A legnagyobb galapagosi sziget Isabela. Jellemzője, hogy számos lagúna ad otthont a pelikánoknak, flamingóknak, sólymoknak, fregattmadaraknak és pingvineknek. A part menti vizekben előfordulnak bálnák, cápák és más különleges élőlények. Következő állomásunk a Santiago sziget. Ez a hely is elsősorban a pingvinek élőhelye. Látogatható a sziget kilátója is 379 lépcsővel, melynek tetejéről gyönyörű kilátás nyílik a környékre: csupa fekete lávaerdő, körülötte a sötétkék, tiszta víz. Ezen a napon 2 merülés van a programban a sziget látogatások mellett. A nem búvárok itt is tudnak sznorkelezni.

4.nap (Október 27.): Egas Port és Sullivan öböl látogatás Santiago szigeten és sznorkelezés

5.nap (Október 28.): Tovább hajózunk Rabida szigethez, mely a fókák és a fészkelő pelikánok szigete. Itt is kiszállunk megismerkedünk az élővilággal, illetve lehet sznorkelezni és kajakozni. Délután tovább megyünk a Bartolome szigetre. A sziget a pingvinek birodalma, akik a Humbold és a Cromwell áramlatokkal érkeznek meg ide. Láthatjuk, ahogy a vízben száguldozva vadásznak a sekély részeken. Itt is lehetőség van szorkelezésre és kajakozásra.

6.nap (Október 29.): Mosquera sziget és Baltra sziget látogatás és check-merülés

7.nap (Október 30.): Bartolome sziget 1 merülés + Cousin’s Rock 2 merülés

8.nap (Október 31.): Wolf sziget 4 merülés

9.nap (November 1.): Darwin sziget 4 merülés

10.nap (November 2.): Wolf sziget 3 merülés

11.nap (November 3.): Vicente Roca Point 1 merülés + Cape Douglas 1 merülés

12.nap (November 4.): Roca Blanca 1 merülés + érkezés Puerto Ayora-ra Santa Cruz szigetre

13.nap (November 5.): Reggeli után transzfer Baltra szigetre a reptérre

14.nap (November 6.): 1 éjszaka Quito-ban Swissotelben reggelivel. Utána reptéri transzferre szállunk, és repülünk Európába

15.nap (November 7.): Érkezés Budapestre

A búvárhajó:

Galapagos Aqua Luxory búvárhajó 25 méteres, 16 személyes hajó, kétágyas, klimatizált kabinokkal, saját fürdőszobával. A túra teljes programja a merülések és a kirándulások mind a hajóról lesznek bonyolítva a kényelem érdekében. Nincs plusz transzfer, költözés, csomagolás, utazás, becsekkolás, kicsekkolás. Ezt az időt mind kirándulással és pihenéssel töltjük.

A túra dátuma: 2019 október 24 – november 7

A túra ára búvároknak: 7.800 USD + nemzetközi repülőjegy

A túra ára gyermekeknek és kísérőknek: 7.300 USD + nemzetközi repülőjegy

A túra ára tartalmazza:

 • Quito-Galapagos-Quito repüléseket illetékkel együtt
 • Elhelyezést a hajón 11 éjszakára
 • Minden étkezést a hajón
 • Snack, kávé, tea, ivóvíz a hajón
 • Kb. 20 merülést a hajón a szigetek körül
 • Búvár vezetést
 • Minden transzfert a túrán
 • Két éjszaka szállás Quitoban 2 ágyas szobákban a Swissotelben reggelivel
 • 4 nap szervezett kirándulás, kajakozás programot Galapagoson szigetein

Az ár nem tartalmazza:

 • Bécs-Quito-Bécs repülést, mely kb. 345.800 Ft
 • Ecuador kilépési illeték, kb. 45 USD
 • Galapagos Nemzeti Park belépő, 100 USD
 • Tranzit kontroll kártya, 20 USD
 • Hyperbaric kamra díjat, 35 USD
 • Nitrox töltést
 • Biztosítást
 • és bármi olyan tételt, amit az előző felsorolás nem tartalmaz

Repülés:

A KLM menetrendszerű járatával, csoportos repülőjeggyel történik bécsi indulással és visszaérkezéssel, egy-egy órás átszállással Amszterdamban.

 

További információért írj nekünk e-mailt: info@redseaboats.hu

Views: 5214
Author: Boats Red Sea