05 márc 2020

NAGY INDONÉZ TÚRA – 2020

Raja Ampat-ot a világ első 5 helye között tartják számon búvárkodás szempontjából, hiszen itt a tenger rendkívül gazdag élőlényekben. Bámulatos korallzátonyai körül több mint 1430 halfaj él. Ez mintegy negyedével nagyobb szám, mint Földünk bármely más, hasonló élőhelyén. Itt egy szerencsésebb merülés során több fajjal találkozhat a búvár (284 a csúcs!), mint amennyit a Vörös-tengerben ismernek.

Ez a terület minden fotós álma, hiszen egy helyen készíthetik különleges képeiket a makro élővilágról, de ugyanakkor nagytestű élőlényekben is bővelkedik a hely. Az óriási halrajok, a manták, teknősök, sas- és tüskés ráják, barrakudák látványa merülésről merülésre szinte megszokott, és egyébként is számos cápafaj rendszeres élőhelyének számítanak a Raja Ampat körüli vizek.

A búvárhajó 42 méter hosszú, 8.5 méter széles, rendkívül kecses hajót vitorlás-motorosnak építették, figyelembe véve a celebesi hajóépítési hagyományokat. A legnemesebb trópusi fák felhasználásával készült, igényes belső kialakításokkal. Összesen négy szint, nyolc kabin, étkező-nappali, teraszok és napozó fedélzet van a hajón. Minden kabin klimatizált és saját fürdőszobával rendelkezik. A kabinok dekoratív kialakítása otthonos érzetet biztosít a vendégek számára. A 14 vendég kényelméről 12 fős személyzet gondoskodik!

A merülési program szerint Sorongban szállunk hajóra, mely a déli féltekén található. Innen is dél felé hajózunk a túra egyik frekventált helyszíne a Misool sziget felé és összesen 10 merülési napon át bonyolítjuk életünk legjobb merüléseit (11 éj a hajón!). Néhány éjszakai merülés is lesz a programban, más napokon a hajózás miatt csak a nappali merülések férnek bele. Az utolsó nap délutánján meglátogatunk az egyik szigeten egy gyöngyfarmot, majd a 12. nap reggelén sajnos elhagyjuk a hajót.

A túra programja alapján Jakartába érkezünk meg a nemzetközi járattal, melyre csoportos jegyünk van. Itt Jakartában egy-egy éjszakát eltöltünk oda- és visszafelé is, mielőtt belföldi járattal elrepülnénk Sorongba, majd vissza, mely város Nyugat-Pápua szigetén található és a túránk kiindulási és befejező helyszíne is lesz. Így összesen 13 éjszakát töltünk el az országban.

Várjuk kérdéseiteket és jelentkezéseteket az info@redseaboats.hu e-mail címen!

Views: 1281
Author: Boats Red Sea