Kambodzsa Siem Reap város
22 febr 2017

Kambodzsa búvár és nyaraló túra (2017)

A 20. század nehéz, polgárháborúktól zajos évtizedei után Kambodzsa – közel 20 éve – újra biztonságos országa Délkelet-Ázsiának. Ugyan még napjainkban is kísért Pol Pot és a vörös khmer szelleme, de lassanként visszatér a béke és az optimizmus, az országot átjárja az újrakezdés izgalma és a vállalkozó kedv. Vegyünk egy adag sáfránysárga köpenybe öltözött szerzetest, mohalepte romokat, tébolyult robogóforgalmat és szitakötőfelhőket. Keverjük össze jázminillatú naplementékkel, a gyarmati kort idéző, elegáns sugárutakkal, pompás selymekkel és dúsan tobzódó bougainvilleákkal. Körítsük a buddhizmus pikáns zamatával, és szolgáljuk fel gőzölgő melegben, forró hőmérsékleten.

Kambodzsa búvár túraKambodzsa, a mesés Indokína

Dél-kelet Ázsia egyik legmisztikusabb országa, mely a néhai Khmer birodalom középpontjában található. Az ország területileg kétszer nagyobb Magyarországnál, Vietnám és Tájföld között fekszik részben a Sziámi-öböl partján. Trópusi ország, melyben hatalmas szavannák, esőerdők és rizsföldek váltják egymást. A hőmérséklet egész évben 30-35 C fok napközben, és éjjel sem hűl le 23 C fok alá. A turizmus csak két évtized óta virágzik, így nincsen hatalmas turista áradat, csendesebb, meghittebb hely, mint a szomszédos országok és a khmer emberek is sokkal barátságosabbak, nem nyomulósak, viszont mosolygósabbak. Van egy Khmer filozófia, melyet az előző túrán az idegenvezető mondott nekem. Egy khmer ember egy másikkal csak mosolyogva beszélget, hogy ez által is boldog életérzést sugározzon a másiknak. 

A túra dátuma: 2017 november 23 – december 7.

A túra ára búvároknak: 3060 USD

A túra ára kísérőknek: 2650 USD

A túra ára tartalmazza:

 • Az Emirates nemzetközi repülőjegy árát,
 • Az Air Asia nemzetközi repülőjegy árát,

 • A Cambodia Angkor Air belföldi repülőjegy árát, 

 • Az összes reptéri illetéket,
 • 13 éjszaka hotelt,
 • Reggelit az összes napra,
 • Ebédet él vacsorát a kirándulós napokra,
 • Ebédet a hajózós napokra,
 • Vacsorát a 2 napos hajós merülésnél,
 • 8 nappali és egy éjszakai merülést,
 • Négy napon szervezett programokat angol nyelvű vezetéssel,

A túra ára nem tartalmazza:

 • Kambodzsa vízumot, mely kb. 25 USD/fő,
 • Kambodzsa kilépési illetéket, mely kb. 25 USD/fő,
 • Szervezett programot vezetővel Bangkokban,
 • Ebédet és vacsorákat a nem szervezett napokra,
 • Kísérőknek hajózást a merülőkkel, mely 30 USD/fő/nap,
 • Kísérőknek a kint alvós hajózási két napra 160 USD/fő/2 nap,
 • Semmi olyat, ami az ára tartalmazza felsorolásban nem szerepel,

Jelentkezési határidő: amíg a 14 szabad hely el nem fogy!

Foglalás >>> online@redseaboats.hu

Műemlékek. Az ország talán a történelméről a leghíresebb, mely a néhai Khmer birodalom központja volt közel hatszáz éven át. Itt találhatóak a világ talán legszebb és legkiterjedtebb műemlék együttesei, elsősorban Angkor Wat. Bár a turizmus főként a műemlékek és ezen belül is elsősorban Angkor Wat megtekintésére irányul az országban, azonban a pálmafákkal szegélyezett homokos, tengerparti standok, apró halászfalvak és a festőien szép, trópusi szigetek is vonzó turisztikai célponttá teszik az országot. Az árak a szomszédos országokhoz képest nyomottabbak, ez is növeli az érdeklődést és elérhetőbbé teszi Kambodzsát az egzotikus országok iránt érdeklődők számára.

Angkor WatSiem Reap város a túránk első helyszíne, mely az ország nyugati részén fekszik a Sap tó partján. A Tonlé Sap Dél-kelet Ázsia legnagyobb édesvizű tava, mely a száraz és esős évszakban jelentősen változtatja méretét és a Mekong folyóval van összeköttetésben, mely átszeli az országot. A helyszín elsősorban Angkor Wat közelsége miatt érintett, mely romváros a települést körülvevő hatalmas részen fekszik és véleményem szerint a világ leglátványosabb műemlék együttese (pár éve volt szerencsénk végig látogatni). A programunk során két teljes napot fogunk tölteni a műemlékek felfedezésével és így is csak egy részét tudjuk megtekinteni, de garantáltan életünk egyik legmeghatározóbb két napja lesz, túlzások nélkül! Az első nap végén még egy vacsorával egybekötött folklór táncesten is részt veszünk a helyszínen. 
Kambodzsa Angkor Temple in Cambodia

Kambodzsa Siem Reap városSzállás. A város központi részén egy 3*-os hotelben lesz a szállásunk reggelivel. A hotel impozáns kinézetű, méretre a kisebbek közül való, a szobák rendelkeznek nemzetközi telefonnal, légkondicionálással, széffel, hűtőszekrénnyel, mini bárral, hajszárítóval, fürdőköpennyel és papuccsal, tea-kávé és vízforralóval és értelemszerűen fürdőszobával. Ezen kívül étterem, úszómedence és bár biztosítja a délutánokra és estékre a megfelelő szórakozást számunkra. Emellett esténként a közelben található számos, helyi étterem között válogathatunk az ázsiai gasztronómia remekeiből, illetve számos szórakozóhely nyújt még lehetőséget további éjszakába nyúló szórakozásra. 

Kambodzsa Siem reap hotelProgram. Egy egynapos program során fogjuk meglátogatni a Kompong Phluk-nak nevezett területet, ahol az emberek úgy élnek a folyó és a tó partján, ahogy ezer évvel ezelőtt tették. Halászatból és földművelésből tartják fent magukat, facölöpökre épült, sok méter magas kunyhókban élnek és számunkra egészen egyedi látványt nyújt a falvak és az itt élők életmódja. Szintén a program része a tó néhány részének meglátogatása, ahol a halászok életével, lakóhelyével, életmódjával ismerkedünk meg. 

Kambodzsa Kampong PhlukQuad túra. Az utolsó napunkon egy félnapos Quad túrán veszünk részt és bejárjuk az arra érdemes területeket, megállunk fotózni minden lényeges és érdemes helyen, hogy minél többet láthassunk, tapasztalhassunk ennek a gyönyörű országnak a különlegességéből. Megismerhetjük a város körül élő emberek életét, a környező vidéket, a rizsföldeket, a bivallyal és kézzel földet művelő emberek munkáját egészen testközelből, számos kisebb, Angkor Wat korabeli templomot is meglátogatunk, aztán egy helyi piacot, majd megnézzük a bőrművesek munkáját és közben ihatjuk a friss kókusz levét. A programhoz biztosítják a sisakot és a porálarcot is. 

Kambodzsa quad túraSihanoukwille. A következő napon egy belföldi repülőjárattal elutazunk az ország legkedveltebb nyaraló övezetébe a Thai-ölöl partjára Sihanoukwille-be. A néhai halászfalu mára százezres lélekszámú és elsősorban a turizmusból él. Rengeteg igényes hotel, szórakozóhely, strand és sétahajó várja a vendégeket a száraz évszakban. Innen indulnak a hajók a külső szigetekhez is, melyek jól ismertek a búvárok számára is, hisz a legszebb merülő helyek ezeknél a szigeteknél találhatóak. Koh Rong, Koh Rong Samloem, Koh Tang és a legfrekventáltabb és legtávolibb Koh Prins. 

Sihanoukwille KambodzsaSzállás. A város egyik tengerparthoz közel eső hotelében lesz a szállásunk a következő 6 napra. A város homokos tengerpartja 2 perc sétával érhető el a hoteltől. A szobák rendelkeznek műholdas televízióval, légkondicionálóval, telefonnal, mini bárral, papuccsal, hajszárítóval, trezorral és természetesen fürdőszobával. Egy-egy szoba minimum 22m2-es.
A hotel rendelkezik étteremmel, úszómedencével és egy olyan bárral, ahol a legjobb gourmet kávét adják a régióban. 

Kambodzsa Hotel SihanoukwilleA merülések a következő négy napban következnek és egy közeli búvárbázissal bonyolítjuk, mely a város legnagyobb Diving centere és a hoteltől 600 méterre található. Az első két napon napi kihajózással Koh Rong és Koh Rong Sanloem szigetek körül fogunk merülni, naponta két-két merüléssel. A hajó reggel fut ki a kikötőből és délután tér vissza velünk és természetesen kísérők, vagy szorkelesek is jöhetnek velünk. A hajóra szállás után reggelit, a merülések között pedig ebédet szolgálnak fel a vendégek számára. Egész nap snack, gyümölcs és üdítő áll rendelkezésre a hajón a vendégek számára. A 14 méter hosszú búvárhajón fedett, árnyékolt részek vannak, ezen kívül napozó fedélzet, vízbelépő kapuk két oldalon, létrák, zuhany és mosdó (western WC) is van a hajón.
A harmadik és negyedik merülési nap egybe lesz kötve és az éjszakát a hajón fogjuk tölteni, de ez egy nagyobb hajó, melyet kimondottan erre a célra használnak. A merülések egy jóval távolabbi szigetnél, Koh Prins-nél történnek és éjszaki merülés is szerepel a programban, ahogy teljes ellátás is. E körül a sziget körül vannak a régió legjobb merülő-helyei. Képek a hajóról és a merülésekről

Kambodzsa Koh Rong Nyaralás. Az utolsó napunkon Sihanoukwille-ben egy teljes szabadnapunk van, mely csak a nyaralásról, strandolásról, szórakozásról szól. Mivel közel a tengerpart és a víz 27 C fokos, kiváló ötlet lehet a strandolás pár koktéllal összekötve. Aztán jó program lehet a masszázs napközben, az ajándékok vásárlása és estefelé pedig egy hangulatos szórakozóhelyen fejezzük be a napot nagy vidámsággal.

Bangkok. Ezt követően repülünk vissza Siem Reap-be és még aznap tovább is repülünk ugyanarról a reptérről Bangkokba. A délutáni órákban érkezünk meg Ázsia egyik legnagyobb és legszínesebb városába és az egész estét, majd a következő teljes napot is ott töltjük. Számos program közül választhatunk, de a királyi palota megtekintését semmiképpen sem szabad kihagyni. A túra részletek tájékoztatóban számos egyéb lehetőséget is ajánlani fogok arra a napra. Képek a látnivalókról

Repülés. A következő nap hajnalban, azaz a 15. napon indulunk haza Budapestre és még aznap délben meg is érkezünk helyi idő szerint.
A nemzetközi repülés az Emirates járatával történik egy-egy rövid átszállással Dubaiban. A Bangkok-Siem Reap repülést az Air Asia járatával tesszük meg és az utazás csak egy órát vesz igénybe. A Siem Reap-Sihanoukwille repülést a Cambodia Angkor Air járattal repüljük, menetidő 45 perc.

A búvár szafari a Red Sea Boats Holidays Utazási Iroda szervezésében (MKEH engedélyszám: U-001109) indul. Az Utazási iroda az árváltoztatás jogát fenntartja

Foglalás >>> online@redseaboats.hu

Views: 5589
Author: Hertelendy (Völgyesi) Lívia