05 márc 2020

MERÜLÉSEK ÉS KIRÁNDULÁSOK AZ ATLANTI-ÓCEÁN GYÖNGYSZEMEIN – AZORI-SZIGETEK 2020

***Az utazás a covid világjárvány miatt elmaradt.***

Az Azori-szigetek az Atlanti Óceán közepén helyezkedik el, majdnem félúton Portugália és Új-Funland között. A 9 sziget alkotta szigetcsoport az óceán talapzatából kiemelkedő vulkanikus szigetekből áll észak-Afrikával azonos szélességi fokon és fennhatóság szempontjából pedig Portugáliához tartozik. A túra két szigetre koncentrálódik, a Faial és a Pico szigetekre. Ezen a két szigeten mindent megtalálunk, amire szükségünk lehet, különleges merülőhelyeket, egyedi természeti látnivalókat, vulkánokkal és tavakkal, néhai bálnavadász falvakat és ehhez kapcsolódó múzeumot, igényes elhelyezést a csoport számára és egészen különleges merülési programot!

Az Azori-szigeteken a fő látnivalók a természeti képződmények. A legérdekesebbek egyértelműen a vulkanikus kráterek maradványai, lenyűgöző, izgalmas krátertavakkal, illetve a hegyoldalakban teaültetvényekkel. Gejzírek, természetes termálfürdők, izgalmas barlangok, csodás panorámák a jellemzők mindegyik szigetre vonatkozóan. A hegycsúcsok mindegyike megközelíthető a túrázók számára.

A szigeteken nincsenek gyárak, üzemek és kevesen lakják, így szinte mindenhol a tiszta természet uralkodik. Itt nincsenek nagy turistacsoportok, nincsen tömeg, így egy nagyon egyedi és látványban különleges nyaralásra kell számítani.

Az éghajlata egyészen speciális, nincsen fullasztó meleg nyáron sem, jellemzően 22-26 C fok van nappal és 17-19 C fok éjjel július és augusztus hónapban. A tenger hőmérséklete ebben az időszakban 23-24 C fok, látótávolság kb. 20 méter.

A programunk kétszer is érinti Portugália fővárosát, elsőként a repülési átszállás miatt, majd hazafelé tudatosan 2 és 3 éjszakára, hogy megnézhessük a főváros különlegességeit, nevezetességeit.

Első sziget: Faial sziget

A túránk során 8 éjszakát és napot töltünk el a Faial szigeten egy igényes, medencés resortban, kétágyas elhelyezéssel, reggelivel. A szállás gyalogos távolságra van a bázistól és a kikötőtől egyaránt.

A búvárbázis a kikötőben helyezkedik el és rendelkezik 3 hajóval. Mi a csoport számára a legnagyobb hajójukat, a katamaránt kapjuk a merülésekre, mely 8-10 búvár számára megfelelő méret. A normál merülési napon reggel kilenckor hajózunk ki és két merülés után kb. 13 órakor érünk vissza a resortba, így a délutánunk szabad, mikor is strandolhatunk a resort medencéjében, vagy kirándulhatunk a közelebbi helyekre a szigeten.

Egy merülési nap csak a cápákról szól, mely merülés során hordós etetéssel (elterjed dolog a világban) csalják oda a cápákat és az egész merülés csak a cápák látványáról szól. A kísérők számára ugyanaz a program csak sznorkelezve a felszínen. Aznap ez az egy merülés van csak.

A másik speciális merülésünk a mantás merülés (Mobula tarapacana), mely egy távoli helyen (45 mérföld) található, így ez két merüléses és egész napos program. A kísérők számára most is ugyanaz a program, csak sznorkelezve a felszínen.

Egy következő napon félnapos programként minden résztvevő együtt úszhat és sznorkelezhet a vad delfinekkel és a nap további részében pedig egy normál merülése van a búvároknak.

Szintén félnapos program mindenki számára a bálnanéző program, mely csak a hajóból történik, de még így is garantáltan meghatározó élmény lesz mindenkinek.

A fent említett programok júliusban és augusztusban érhetőek csak el és 90%-ban biztos programok!

Második sziget: Pico sziget

További három napunk van még a szigetek felfedezésére, például Capelinhos kráter és a világítótorony, a Caldeira vulkán, illetve a szomszéd szigeten található bálnafeldolgozó-múzeum, és a Pico vulkán hegyi túraprogram. A Pico szigetet komppal tudjuk elérni fél óra alatt, a jegy egészen kis összegbe kerül. A kirándulásokat autóbérléssel lehet megoldani, egy 4 személyes autó egy hétre biztosítással kb. 15 €/nap/fő összegbe kerül.

Harmadik helyszínünk: Lisszabon

Lisszabonban a program lehetőségek: A Belém torony a 16. századból, az ócenárium 16 ezer élőlénnyel, a katedrális, a Szent György vár, a Szent Jeromos kolostor, vagy az Eduardo VII. park. Képek az említett helyszínekről

A Lisszaboni elhelyezés a túra utolsó két napján (3 éj) a belvárosban lesz egy 3*-os hotelben reggelivel, hozzávetőleg gyalogos távolságra a belvárosi látnivalóktól.

A nemzetközi repülés a TAP portugál légitársaság gépével történik, odafelé egy átszállással Lisszabonban, visszafelé pedig szintén egy átszállással ,de akkor több napot is eltöltünk a városban. A gép reggel indul Budapestről és a délutáni órákban érkezik meg a szigetre, visszafelé pedig a délutáni órákban indul Lisszabonba és napokkal később pedig délelőtt indul hazafelé és a délután közepén érkezik meg Budapestre.

Amennyiben az Azori-szigetek túra felkeltette az érdeklődéseteket, várjuk e-mail-es megkereséseteket: info@redseaboats.hu

Views: 1501
Author: Boats Red Sea