16 nov 2018

Merülések Nyugat-Pápua szigetvilág legszebb részén – Raja Ampat (2019 októberi indulással)

Raja Ampat, vagyis a “négy király”, a négy fő szigetéről kapta a nevét (Waigeo, Batanta, Salawati, Misool). Ez az 1600 szigetből álló szigetcsoport Nyugat-Pápua térségében valóban egy igazi földi paradicsom, amelyet még kevésbé érintett a turizmus. A térség különlegessége abban rejlik, hogy a Földön található korall és halfélék koncentráltan találhatóak meg ezen a területen. Nemcsak a búvárok álma, hogy itt merülhessenek, hanem szinte bárkié.

De hol is van Raja Ampat?

A hatalmas Pápua sziget közvetlenül az egyenlítő alatt fekszik az Indiai-óceán és a Csendes óceán találkozásánál. A sziget keleti oldala Pápua Új-Guineához, a nyugati oldala pedig Indonéziához tartozik. A sziget körül sok ezer kisebb-nagyobb sziget található, melyeket szintén trópusi őserdők borítanak rendkívül gazdag élővilággal. A legtöbb sziget alig vagy egyáltalán nem lakott.

Raja Ampat-ot a világ első 5 helye között tartják számon búvárkodás szempontjából, hiszen itt a tenger rendkívül gazdag élőlényekben. Bámulatos korallzátonyai körül több mint 1430 halfaj él. Ez mintegy negyedével nagyobb szám, mint Földünk bármely más, hasonló élőhelyén. Itt egy szerencsésebb merülés során több fajjal találkozhat a búvár (284 a csúcs!), mint amennyit a Vörös-tengerben ismernek. Ez a terület minden fotós álma, hiszen egy helyen készíthetik különleges képeiket a makro élővilágról, de ugyanakkor nagytestű élőlényekben is bővelkedik a hely. Az óriási halrajok, a manták, teknősök, sas- és tüskés ráják, barrakudák látványa merülésről merülésre szinte megszokott, és egyébként is számos cápafaj rendszeres élőhelyének számítanak a Raja Ampat körüli vizek.

A búvárhajó 42 méter hosszú, 8.5 méter széles, rendkívül kecses hajót vitorlás-motorosnak építették, figyelembe véve a celebesi hajóépítési hagyományokat. A legnemesebb trópusi fák felhasználásával készült, igényes belső kialakításokkal. Összesen négy szint, nyolc kabin, étkező-nappali, teraszok és napozó fedélzet van a hajón. Minden kabin klimatizált és saját fürdőszobával rendelkezik. A kabinok dekoratív kialakítása otthonos érzetet biztosít a vendégek számára. A 14 vendég kényelméről 12 fős személyzet gondoskodik!

A merülési program szerint Sorongban szállunk hajóra, mely a déli féltekén található. Innen is dél felé hajózunk a túra egyik frekventált helyszíne a Misool sziget felé és összesen 10 merülési napon át bonyolítjuk életünk legjobb merüléseit (11 éj a hajón!). Néhány éjszakai merülés is lesz a programban, más napokon a hajózás miatt csak a nappali merülések férnek bele. Az utolsó nap délutánján meglátogatunk az egyik szigeten egy gyöngyfarmot, majd a 12. nap reggelén sajnos elhagyjuk a hajót.

A túra programja alapján Jakartába érkezünk meg a nemzetközi járattal, melyre csoportos jegyünk van. Itt Jakartában egy-egy éjszakát eltöltünk oda- és visszafelé is, mielőtt belföldi járattal elrepülnénk Sorongba, majd vissza, mely város Nyugat-Pápua szigetén található és a túránk kiindulási és befejező helyszíne is lesz. Így összesen 13 éjszakát töltünk el az országban.

 

A búvártúra dátuma:

2019 október 25 – november 8

Szabad helyek száma: 7 fő

A búvártúra ára:

3.980 € + repülőjegy

A búvártúra ára tartalmazza:

 • Belföldi repjegyet Jakarta-Sorong-Jakarta vonalon
 • 11 éjszakát a hajón kétágyas kabinokban,
 • Teljes ellátást a hajón
 • Napi 3-4 merülést
 • Ivóvíz, juice, coca cola, kévé, tea, tej,
 • Transzferek reptér oda-vissza
 • 1 éjszakát Jakartában 3*-os hotelben,
 • Üzemanyag pótdíjat,
 • Súlyt, palackot, merülés-vezetést,

A búvártúra ára nem tartalmazza:

 • Nemzetközi repülést Budapest- Jakarta-Budapest vonalon, kb. 239.000 Ft,
 • Nemzeti park belépőt és kikötői díjat, 190 USD,
 • Alkoholos italokat a hajón,
 • Borravaló a hajón,
 • Semmi olyat, ami az ár tartalmaz felsorolásban nincsen benne!

 

Várjuk kérdéseiteket és jelentkezéseteket az info@redseaboats.hu e-mail címen!

 

 

Views: 2222
Author: Boats Red Sea