Nemo, pöröly és manta Szudánban!

18 febr 2014

Ha február eleje, akkor elérkeztünk egy jól bevált rituáléhoz! Természetesen a Szudán, szafari kombinációra gondolunk. Kipipáltuk az első túrát, túl vagyunk rajta és természetesen volt minden Nemo-tól a pörölyig, mantával fűszerezve.

Levegő: 20-28C
Víz: 23-24C
Szél: a hét első felében kellemes időnk volt csak az utolsó napra támadt fel a szél
Látótávolság: 10-15m

Javarészt északi túrák vannak tervben az első egy-két hónapban, ami az egyik favorit útvonalunk Szudánban, lefedi ugyanis a legtutibb merülőhelyek javát: Shaab Rumi-t, az Umbria roncsát, Angarosh-t és Cousteau Precontinentjét.

Szudán AndromédaTapsoltunk minden merülés után, ugyanis minden tengerlakót a helyén találtunk. A zátonyok ugyanazzal az élettől lüktető, vibráló, színes forgataggal kápráztattak el minket, mint eddig minden alkalommal. Sok csodás gyöngyszem van a világban, melyet érdemes megnézni. S ezek egyike a Szudán-i Vörös Tenger.

A cápás helyeken cápákkal merültünk, a szürkék mellett pörölyökkel természetesen. Időnként 2-3 pöröly cirkált körülöttünk, de volt, hogy 10-15en is előkerültek. Sanganeb-en merülhettünk a gigászi barrakuda rajjal. Quita el Banna-n láttunk egy mantát, 1-2 méterre úszott el mindkét csoporttól!

Tapasztalt, felkészült búvár volt mindenki a csapatból. Köszönjük, hogy minket választottatok!

Búvár csapatHeti Tippünk:
——————————————————————————————————————————————–
Figyelem!!! Mindenki, aki Dubai-on keresztül repül és nem Emirates-el utazik, annak Dubai-ban külön oda kell sétálni a transzfer deckhez és fizetni kell 50 dollárt azért, hogy a csomagjait áttegyék a Port Sudan-ba repülő gépre. Maguktól ezt nem teszik meg! Aki nem megy oda, annak nem fog megérkezni a csomagja Port Sudan-ba. Visszafelé ugyan nem kell fizetni, de ugyan úgy szólni kell a transzfer deck-nél, hogy a csomagokat tegyék át egyik gépről a másikra.

A búvártáskákat érdemes felcímkézni! Névvel, telefonszámmal, címmel és e-mail elérhetőséggel ellátni!
——————————————————————————————————————————————–

Boat AndromedaErre jártunk a héten:

Shaab Suedi – Gota Shambaia; Angarosh – Angarosh – Merlo – Gota Shambaia; Qita el Banna – Qita el Banna – Shaab Suedi (Blue Belt)  – Shaab Suedi; Shaab Rumi – Shaab Rumi – Precontinent – Precontinent; Shaab Rumi – Sanganeb – Sanganeb – Umbria; Umbria – Umbria

LAST-MINUTE ajánlatunk:

2014. március 3 – 10. Andromeda – Északi túra Szudánban
Jelentkezni legkésőbb február 28.-ig lehet. Összesen 5 kiadó helyünk van. Foglalj e-mailen!


Új hét, szép remények, jövő héten ismét érkezünk és beszámolunk mindenről amit láttunk.

Ha többet szeretnél megtudni a szudáni merülési lehetőségekről, kattints ide!
Magyar nyelven: www.redseaboats.hu/szudan/
Angol nyelven: www.sudan-diving.com
Oroszul: www.sudan-diving.ru

 

 

Views: 2180
Author: Hertelendy (Völgyesi) Lívia