28 dec 2017

SRI LANKA 2018 – BÚVÁRTÚRA ÉS NYARALÁS

Már foglalható a sri lankai búvártúra!

CEYLON AZ INDIAI ÓCEÁN GYÖNGYSZEME

Édenkert az óceánban

Sri Lanka könnycsepp alakú szigete az Indiai-óceánban a legenda szerint az a hely, ahol Ádám a földre lépett, mikor kiűzetett a paradicsomból. A buddhisták szerint Buddha is ezt a szigetet látogatta meg útban az örök élet felé. A kis trópusi sziget, melynek ősi neve Ceylon, India déli sarkánál terül el, közel a Maldív-szigetekhez. 
Ez az apró ország Magyarországnak mindössze kétharmada és valódi paradicsom a turisták számára: csodás tengerpartok, gazdag kultúra, ősi történelmi emlékek, táji szépségek, sokszínű élő-, és növényvilág, az Indiai-óceán gyönyörű élővilága és nem utolsósorban barátságos emberek jellemzik. 
  

A múlt

A korábbi búvártúrákon a dél-nyugati régiót céloztuk meg. Beruwala-Bentota-Hikkaduwa-Galle területeket és élveztük az Indiai óceán szépségeit. Most itt az idő egy újabb látogatást tenni ezen a különleges szigeten!
 

A jelen

A mostani túránk az észak-keleti területet fedezi fel, mivel napjainkra ez a régió is kiépült a búvárturizmus számára és sokkal érintetlenebb! Ez a mostani 12 napos túra igazán különleges élményekkel kecsegtet bennünket. A program szerint többek között a Trincomalee terület legjobb tengerparti resortjában lakunk, a merülések közel felét a Pigeon tengeri nemzeti parkban merüljük és még a programban szerepel egy egészen egyedi dolog is, egy fél napos bálna néző program. A túra utolsó részében pedig a sziget jelentős műemlékeinek zömét is meglátogatjuk. Lényeges információ, hogy a keleti régió víz alatti látnivalói sokkal inkább hasonlítanak a Maldív-szigetek által nyújtott élményekhez. 
 

Elhelyezés

A Nilaveli beach közel 10 km hosszan nyúlik el a sziget észak-keleti részén. Ezen a gyönyörű, fehér homokos tengerparton helyezkedik el a régió egyik legszebb resortja, a Nilaveli beach hotel, mely igényes szobáival és szolgáltatásával a túra alapját képezi. Igazi trópusi kertben találhatóak a resort létesítményei, melynek saját strandja van a parton. Ez a föveny napközben fürdőzésre, napozásra, esténként pedig hangulatos, gyertyafényes vacsorához is használatos. Az ellátásunk félpanziós az ott töltött 8 nap során. 
 

Nyaralás

A nem búvár családtagok csak délelőttre, pár órácskára maradnak egyedül, ugyanis a búvárok már 13 órakor visszaérnek a két merülésből. Így csak egészen rövidke időt kell eltölteniük a párjuk nélkül. Kiváló lehetőséget nyújt a helyszín a sznorkelezésre, tengerben strandolásra és napozásra, melyet kerekes napozóágyak támogatnak meg a strandon. Ha túl sós lenne a tengervíz, akkor a hatalmas medencét használhatják strandolásra a vendégek, melyben egész évben 28 C fokos a víz, ahogy a tengerben is! Ebédelhetnek a tengerparti étteremben és este pedig akár a beachen. Néha barbecue vacsora van a tengerparton, hogy jobban feldobódjon a hangulat. Napközben árusok érkeznek a parton és helyi kézműves tárgyakat kínálnak eladásra. 
 

Búvárkodás

A merüléseket azzal a német bázissal bonyolítjuk, akikkel korábban is szerveztük a búvár túránkat. A bázis közvetlenül a resort területén belül helyezkedik el, közvetlen a tengerparton. Így utazásra, gyaloglásra, viszontagságokra nincsen szükség! A búvárhajók szintén innen indulnak az egyszerűség kedvéért. És ezt még lehet fokozni. A Pigeon Nemzeti Park szigete a bázissal szemben látható, mindössze kettő kilométerre, melyet percek alatt lehet megtenni hajóval. Egy-egy hajóban csak 6-6 búvár utazik. A távolabbi merülő helyekhez is csak 10-15 perc a hajózás, így a nyaralásból az utazgatás csak alig vesz el időt. Minden nap kényelmes időben 9 órakor hajózunk ki és 13 órakor már újra a resortban vagyunk. Tíz nappali merülésünk van és egy éjszakai merülésünk.
 

Víz alatti látnivaló

Az Indiai óceánban megszokott zátonylakó halak jelenléte itt koncentráltabb. Barrakudák, puffer halak, languszták és színes, nagy halrajok a jellemzők a sok a lágy- és keménykorall között. Teknősök, hatalmas tüskés ráják, fekete és fehér úszójú cápák a gyakori látnivalók a nagyobb testűek közül. Egy búvár sem távozhat csalódottan a keleti régióból. 
 

Bálna néző program

Az utolsó napon egy egész délelőttöt tartó bálna megfigyelő túrán veszünk részt. Ebben az időszakban 12 féle bálna haladási útvonalába esik bele a sziget déli és keleti oldala. Ezek közül is a három legkülönlegesebb fajta, melyet megfigyelhettek itt, a trópusi bálna, a kék bálna és a nagy ámbráscet. Persze mi elégedettek leszünk bármely fajta kisebb méretűvel is. A neten, ha a „whale watching trincomalee”–ra kerestek, találhattok sok képet, de én is gyűjtöttem párat. 
 

Kulturális programok

A túra utolsó két napját a sziget különleges műemlékeinek és helyszíneinek megtekintésével töltjük úgy, hogy egy éjszakát is az egyik ilyen helyszínen töltjük. A programban szerepel Dambulla arany temploma, mely egy barlang-szentély együttes és az UNESCO védettséget élvezi. A következő helyszín Sigiriya, vagyis az „Oroszlánszikla” Sri Lanka egyik legizgalmasabb műemléke. Majd Polonnaruwa következik, mely a 10. században az ország fővárosa volt és elképesztően látványos műemlékekkel rendelkezik. 
 

Utazás

Egy átszállással az Emirates légitársaság gépével történik, csoportos repülőjeggyel. Az átszállási idők oda- és vissza is 3-3 óra, mely a legideálisabb idő ehhez. Teljes utazási idő Budapestről csak fél nap (13 óra) és ez az oda- és visszaútra is vonatkozik! A repülőjegy ára és az illeték is benne foglaltatik a részvételi díjban.
 

Részletek

A Sri Lanka búvártúra dátuma: 2018 május 17-28.
A búvártúra ára búvároknak: 2.850 USD/fő
A túra ára kísérőknek: 2.355 USD/fő
 

A túra ára tartalmazza

 • A nemzetközi repülőjegy árát egy átszállással (3 órás átszállási időkkel)
 • Reptéri illetékeket (106.000 Ft)
 • 8 éjszaka elhelyezést tengerparti, 4*-os hotelben, 2 ágyas szobákban
 • 2 éjszaka elhelyezést hotelben Polonnaruva városában, 2 ágyas szobákban
 • Félpanziós ellátást mindkét hotelben, reggelivel és vacsorával
 • Reptéri transzfer oda és vissza
 • 10 nappali és 1 éjszakai merülést a búvár árat fizetőknek
 • Búvároknak két nap belépőt a Pigeon Tengeri Nemzeti parkba
 • Félnapos, hajós bálna néző programot mindenkinek
 • Két nap szervezett programokat angol nyelvű vezetéssel
 • Transzfereket az utazós napokra
 • A három műemlék helyszínen a belépőket, összesen 70 USD összegben (30-23-17 USD)
 

A túra ára nem tartalmazza

 • Az ETA vízum díjat, mely 35 USD/fő (9.450 Ft)
 • Kilépési illetéket, mely 1.000 Rupia (kb. 1.800 Ft)
 • Ebédeket a túrán
 • Semmi olyat, ami az „ár tartalmazza” felsorolásban nem szerepel
 
Jelentkezési határidő a búvártúrára: amíg a 14 szabad hely el nem fogy!
Email: info@redseaboats.hu
 
A búvár szafari a Red Sea Boats Holidays Utazási Iroda szervezésében (MKEH engedélyszám: U-001109) indul. Az Utazási iroda az árváltoztatás jogát fenntartja.
Views: 4739
Author: Boats Red Sea